Photoshoppen als een baas!

MarijkePhotoshop, Tip

Nee hoor, die baas ben ik niet. Hoewel ik ontzettend lang met Photoshop werk, er valt iedere keer weer iets nieuws te ontdekken.

Als je je Photoshopvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen zijn er diverse opties.

Je kunt cursussen en workshops volgen of als je bent zoals ik (ik wil iets weten en wel nú!) dan stort je je in de wereld van online Photoshop tutorials. Op YouTube is gigantisch veel te vinden, variërend van nauwelijks de moeite waard tot waanzinnig goed. Hier mijn favorieten:

De jongens van Phlearn bieden, naast betaalde tutorials, heel veel lessen aan die je gratis kunt volgen. Of je nu een beginner bent of al wat langer met Photoshop werkt, er is voor elk wat wils. Een abonnement op hun kanaal is echt de moeite waard.

Mijn absolute guru als het om Photoshop gaat is Unmesh Dinda van PiXimperfect. Niet alleen omdat hij een ontzettend leuke jongen is (stiekem wil ik met hem trouwen) maar hij weet ontzettend veel van Photoshop en deelt zijn wijsheid – gratis en voor niks – met de hele wereld. Zijn video’s zijn makkelijk te volgen, hij neemt echt de tijd om dingen uit te leggen. Ik zou zeggen: abonneer je op het kanaal en doe er je voordeel mee.

Beide YouTubekanalen zijn zijn Engelstalig.